נחירות הן תופעה טבעית שמתרחשת אצל אנשים רבים, ומתבטאת בקולות חזקים וצורמים שמתרחשים בעת הנשימה, והיא בהחלט עשויה להטריד את מנוחתם של בני הבית ובפרט בני זוג שחולקים את אותה המיטה. במקרים מסוימים, הנחירות עשויות להיות חזקות וקולניות ולפגוע באיכות השינה של כל מי שנמצא סביב האדם הנוחר. איך אפשר להתמודד עם המצב ולהקל על הנחירות?
נחירות בשינה: ממה זה נגרם?
- תנוחת השינה – לעתים תנוחת השינה עשויה לגרום לנחירות בגלל הצרת קני הנשימה ולקושי בכניסת אוויר באופן חופשי. הדבר נפוץ בעיקר בזמן שינה על הגב, ולכן מי שרגיל לישון על הגב באופן קבוע יסבול יותר מנחירות.
- בעיות באף – גודש באף כתוצאה מצינון, תופעה כרונית או אלרגיה יכול לגרום לנחירות.
- מבנה מערכת הנשימה והגנטיקה – אצל אנשים מסוימים מערכת הנשימה מועדת לנחירות בגלל גרון צר יותר או מאפיינים אישיים נוספים שיכולים לגרום להצרה של קני הנשימה.
- עודף משקל – אנשים בעלי משקל עודף עשויים לסבול מנחירות בשינה יותר מאחרים, בגלל עודף שומן ושרירים חלשים באזורים אלו.
- גיל – עם הגיל, יכולת המתיחה הטבעית של השרירים נחלשת.
- עישון וצריכה של אלכוהול – אלו גורמים לשרירים להיות רפויים יותר ולהגביר את הנחירות.

דרכי ההתמודדות עם נחירות
יש כמה דרכים שיכולות לסייע להתמודד עם נחירות בלילה, וכאלו שניתן לבצע באופן עצמאי ומיידי. מומלץ כמובן להתייעץ עם רופאים מומחים כדי לקבל את הטיפול הטוב והמתאים ביותר באופן אישי לכל אחד.
שינוי תנוחות השינה
השינה על הגב עשויה להגביר את הנחירות, ולכן עדיף לישון על הצד או על הבטן. שינוי התנוחה הוא לא דבר שפשוט לעשות, ולכן כדאי לעבוד על זה לאט לאט ולהתרגל.
התאימו את הכריות
אם אתם בכל זאת מתקשים להיפרד מהשינה על הגב, התאמת הכרית היא אחת הפתרונות עבורכם. קטלוג הכריות שלנו רחב מאוד, אבל ניתן ומומלץ להתאים כרית שמיועדת לשינה על הגב ומקלה על הלחץ המופעל על כל איברי הגוף. כך היא תסייע בהקלה על הנשימה ותפחית את הנחירות. הכרית שלנו מדגם Galaxy היא הכרית המתאימה לכך, ותוכל לסייע באופן משמעותי להפחתת הנחירות.
טפלו בעצמכם
אם יש לכם בעיה רפואית שגורמת לנחירות, טפלו בה בהקדם. רק לאחר הטיפול בבעיה הרפואית שגורמת לנחירות, ניתן יהיה להקל באופן משמעותי על התופעה ולמצוא לה פתרונות מתאימים. אחת הבעיות הנפוצות בהקשר הזה הוא דום נשימה, הפסקת נשימה שמתרחשת בגלל חסימה בדרכי הנשימה. חסימה זו תגרום לאדם להתעורר מספר פעמים בלילה כדי לנשום, ומדובר בסכנה של ממש שמצריכה בדיקה וטיפול אצל רופא.
התמידו בפעילות גופנית
פעילות גופנית יכולה לחזק את השרירים ולהפחית את הסיכויים לנחירות. זה לא בהכרח יפתור את הבעיה לחלוטין אבל זה יכול להביא להקלה משמעותית בעוצמת הנחירות. לא חייבים לבצע פעילות גופנית בדרגת קושי גבוהה, אלא בעיקר להתאמן במידת האפשר ועל פי היכולת.
פעילות לגרון: תתחילו לשיר
מעט שירה או תרגילים לפיתוח קול יכולים לסייע גם הם, בדומה לפעילות הגופנית, לחיזוק השרירים באזור ולהפחתת הסיכויים לנחירות. כ-15 דקות ביום ותוכלו לחזק את השרירים ולהקל על הנחירות בלילה.
לסיכום
נחירות הן תופעה לא נעימה עבור האנשים שסובבים את האדם שנוחר, והיא עשויה לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים, באיכות השינה, במצב הרוח ובשלוות הנפש של בני הבית. ניתן לטפל בנחירות, ורק צריך למצוא את הדרך הנכונה והמתאימה ביותר עבורכם. מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה על פי הצורך, כדי להתאים את הפתרון המתאים לכל בעיה.