הקורונה נכנסה לחיינו וגרמה לשינויים בכל התחומים. למעשה, החיים שהכרנו השתנו לחלוטין ואנחנו חווים היום שגרה אחרת ממה שהייתה לנו לפני מרץ 2020. אין ספק כי מצב כזה ישפיע על כולנו בצורה זו או אחרת, וכל אחד יחווה את המגפה והשינויים באופן שונה. אחד השינויים הבולטים שגרמה הקורונה היא הישיבה הממושכת בבית והחשיפה הממושכת יותר למסכים, תופעה שיש לה השלכות בכמה תחומים. אז איך הקורונה השפיעה עלינו, ומה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?
היינו בבית, והרבה
בין אם בסגרים או ביניהם, כולנו בילינו יותר זמן בבית. הישיבה הממושכת והמעטת התנועה מחוץ לבית עשויים בהחלט לתת את אותותיהם בנו, בעיקר אם לפני כן היינו רגילים לפעילות ולתנועה יומיומית. חלק אפילו נאלצו לעצור את שגרת האימונים וחוו ירידה ברמת הכושר הגופני. לכן, לא מן הנמנע שנחווה כאבי גב בגלל ישיבה ממושכת, או כאבי צוואר בגלל ישיבה מול מסכי הטלוויזיה, המחשב או הסמארטפון. אפילו את התזונה הנכונה חלק מאיתנו נטשו, והתפתו לאכול יותר חטיפים ומתוקים במקום מזון בריא ומזין.

קראו גם: פירוש חלומות
הנפש שלנו חשובה לא פחות מהגוף
גם המצב הנפשי שלנו הושפע מהמצב, בין אם מדובר על אי הוודאות, הפחד מפני הנגיף, החשיפה למהדורות החדשות שהתרחשה בתדירות גבוהה, הסגר והשהייה הארוכה בבית, קשיים כלכליים ואפילו שעמום. המתחים והחרדות עשויים לגרום להפרעות באיכות השינה (בין אם מדובר בחוסר יכולת להירדם ועד לחלומות וסיוטים), לדיכאון, ירידה ביכולת הריכוז ואפילו לפגיעה באפקטיביות של המערכת החיסונית. לאחרונה אנו חווים חזרה מבורכת לשגרה, אך חלק מהתופעות האלה עדיין מלוות אותנו, ויש דרכים שבאמצעותן ניתן להתמודד איתן.
אם כך – מה באמת הקשר בין הקורונה, הכאבים והחלומות?
כפי שהאפקט של הקורונה גרם להשפעה על גופנו ועל השינוי בהרגלים שלנו, כך התקופה יכולה להשפיע על הנפש שלנו. אי הוודאות והחששות עשויים להוביל להפרת האיזון והרוגע הנפשי, לאי שקט ומתחים, וכתוצאה מכך הפרעות שינה שיכולות להתבטא בחוסר יכולת להירדם, או לחלופין – בחלומות רעים או סיוטים. כל אחד חווה את הדברים בצורה אחרת, בעוצמה אחרת ובממדים שונים, וחשוב לשים לב לסימנים כאלו כדי שניתן יהיה לטפל בהם.
מה אפשר לעשות בנושא?
- חשיפה לחדשות – מומלץ להתעדכן בחדשות, אך לא צריך לעשות זאת לאורך כל היום ובאופן שוטף. אל תתנו לזרימת הידיעות להלחיץ אתכם, והמשיכו בניהול שגרת היום. נוסף על כך, צרכו חדשות רק ממקורות מהימנים, כדי להימנע מצריכה של ידיעות לא מדויקות.
- תזונה נכונה – אל תתנו לשהייה בבית להרוס לכם את הדיאטה או אורח החיים הבריא. המשיכו לצרוך תפריט בריא ומאוזן, ואם אין לכם כזה – זה בדיוק הזמן לפנות לתזונאי ולבנות תפריט מתאים.
- שנו טוב בלילה – שינה טובה בלילה מורכבת משעות שינה מספקות וממיטה נוחה ומפנקת. שנו לפחות 8 שעות בלילה, ו-וודאו כי יש לכם את האפשרות לישון על מזרן איכותי שיספק לכם תמיכה טובה, וכריות טובות ואורתופדיות שיתמכו בצוואר ובראש שלכם ויאפשרו לכם להירגע ולישון היטב בלילה.
- מתאמנים? אל תפסיקו – חזרו לשגרת האימונים, בעיקר אם חדרי הכושר חוזרים לפעילות. הפעילות הגופנית תעזור לכם לשמור על הגוף וגם על מצב רוח חיובי.
- יושבים מול המסכים? שבו נכון – אם אתם חייבים לשבת מול המחשב או הטלוויזיה, לפחות וודאו כי אתם יושבים זקוף, ללא כיפוף של הגב או הצוואר, ושאתם יכולים לשבת כך שהידיים מונחות ב-90 מעלות אל שולחן העבודה שלכם.
קראו גם: כאבי גב אחרי שינה
איך אנחנו ב”גטה” יכולים לעזור?
אם אתם חווים כאבי צוואר או כאבי גב כתוצאה מהישיבה הממושכת (לאחרונה אפילו נטען כי כאבי גב הם אחד התסמינים שחווים חולי קורונה או מחלימים), כדאי כמובן לקבל ייעוץ וטיפול רפואי, ובמקביל לבדוק האם תוכלו לשפר את תנאי השינה במיטה שלכם. אנו ב”גטה” מציעים מגוון רחב של מזרנים איכותיים שיוכלו להתאים לצרכים שלכם ולספק תמיכה לגב ולצוואר. המזרנים שלנו עשויים מלטקס טבעי, ועל כן הם דוחים אבק ואנטי בקטריאליים. גם הכריות האורתופדיות שלנו יוכלו לעזור לכם לישון טוב יותר בלילה ויתמכו בצוואר הכואב והעייף משגרת היום שלכם, בעיקר אם אתם עובדים מול המסכים. חשוב לזכור כי שינה טובה היא אחד המפתחות לאורח חיים בריא, לשמירה על איזון נפשי והתמודדות עם אתגרי היומיום, ולכן חשוב לוודא שתנאי השינה מאפשרים שינה טובה ועמוקה.
הכירו את קטלוג המזרנים והכריות האורטופדיות של גטה!
לסיכום
תקופת הקורונה היא אכן מאתגרת, אך חשוב לזכור: אנחנו בדרך אל שינוי חיובי, אל פתיחת המשק והתגברות על המגפה. חשוב להקפיד על ההנחיות ובמקביל לעשות מה שניתן כדי לשמור על הבריאות שלנו בתוך הבית ובעבודה. שנו טוב בלילה, אכלו כמו שצריך ושמרו על הכושר, ונוכל לעבור את התקופה הזו מחוזקים יותר.